glasses, alcohol, whiskey-3823754.jpg

Kachelpijp rookkanaal met G50

Als u op zoek bent naar een Kachelpijp rookkanaal is het belangrijk eerste te kijken wat u exact nodig heeft en waar u deze gaat aanschaffen. Er is namelijk veel rotzooi te koop in de wereld van de kachelpijpen en rookkanalen. Zo moet deze tegenwoordig voldoen aan meerdere keuren en normen om gebruikt te mogen worden binnen de Europese Unie. En ook een verzekeringsmaatschappij zal niet uitkeren als blijkt dat u een kachelpijp heeft gebruikt die niet voldoet aan deze normen en keuren.

Welke keuren moet mijn kachelpijp dan hebben ?

Uw rookkanaal moet binnen de EU voldoen aan de EN 1856-1 – T600-N1-D-V2-L50050-G50. Deze norm geeft onder andere aan dat uw pijp een CE keur heeft. Daarnaast ziet u T600 er in staan. Dit hout in dat de kachelpijp een temperatuur kan weerstaan van wel 600 graden Celsius. Maar alleen dat zegt natuurlijk niks. Hij moet ook bestand zijn tegen corrosie, schoorsteenbranden en bestand zijn tegen een onderdruk. Het is belangrijk om te weten of uw kachelpijp veilig genoeg is om alle testen te doorstaan.

Ook komt het vaak voor dat er een kachelpijp wordt aangeboden van het lagere kwaliteit RVS304. Kijk hiervoor goed uit. Koop altijd een pijp die minimaal RVS316 kwaliteit heeft. Dit voor de veiligheid en een langere levensduur.

Waar koop ik een kachelpijp rookkanaal ?

Online vind je veel winkels die rookkanalen verkopen. Maar let goed op. Hier wordt van alles aangeboden wat niet klopt. Het is dus een goede zaak alles voor de aankoop goed te controleren op bovenstaande keuren en normen. Bij HGB trading in Beverwijk weten ze alles van kachelpijpen. Misschien kunt u voor de aankoop daar eens een bezoek brengen. HGB trading is zowel online als offline met een echte winkel actief. U kunt dus ook een echt persoon vragen gaan stellen en de rookkanalen eerste bekijken voordat u ze aanschaft. En oh ja… Ze hebben ook een ruim aanbod houtkachels. Zonder een houtkachel heeft u immers niks aan een kachelpijp. Klik hier voor de website van HGB trading.

Laat een reactie achter