elektrische-cv-ketel-dat

Kan ik de gas cv eenvoudig omwisselen met de elektrische cv ketel?

Ja, het is mogelijk om de gas cv eenvoudig om te wisselen met de elektrische cv ketel. Vaak kan dit direct op de oude plek worden gemonteerd zonder verbouwingen. Ook kunnen oude radiatoren en verwarmingssysteem blijven bestaan. Er is geen rookgasafvoer nodig dus er is ook nog eens een veilige leefomgeving

Er zijn dus niet veel aanpassingen nodig en geen kans op Koolmonoxide dampen. Omdat er geen verbranding plaats vind. Lees hieronder meer info over de DAT elektrische cv ketel.

Zonder geluiden

Een van de positieve argumenten is dat de elektrische cv een stil apparaat is. Dit maakt het mogelijk om in andere ruimtes te monteren. Geen nare bijgeluiden, een compact apparaat die dan ook niet in de weg hangt.

Geen tot minder onderhoud

Heb ik dan helemaal geen onderhoud aan de elektrische cv? Veel minder, controleer wel elk jaar alles. Er zit in ieder geval geen verplichte jaarlijkse onderhoudsbeurt aan.

Verder weinig knoppen aan de ketel zodat er niets kapot kan gaan. Een eenvoudig apparaat waar dus weinig onderhoud aan is en ook een lage aanschafsprijs scheelt enorm in de portemonnee.

 • Eenvoudig omwisselen dus?

  Jazeker, gewoon omwisselen op het bestaande verwarmingssysteem. de ketel kan gewoon op de bestaande situatie omwisselen. Verbouwen is ook niet nodig dus er is geen rommel in huis.

  Wel warm water nodig voor de douche

  Oke, nu heb je dus een elektrische cv. Maar die is alleen voor het opwarmen van het verwarmingssysteem. Je kunt nu nog niet douchen.

  Er is nog een elektrische boiler nodig voor de keuken of de douche. En welke elektrische boiler er nodig is dat hangt van veel factoren af.

  Welke inhoud Elektrische boiler er nodig is hangt van veel diverse en persoonlijke factoren af
 • grootte van het gezin
 • hoe lang douchet iedereen
 • welke douchekop gebruik je, eco of stort douche

  Het zou wel eens een goede oplossing kunnen zijn om op deze manier van het gas af te komen. Het is helemaal niet zo ingewikkeld.

  Combineer het met zonnepanelen of een cv houtkachel. Hier is zeer zeker een win win situatie mee te behalen. Of combineer het met vloerverwarming.

  Dus als je het volgende wil

   • snel klaar
   • niet verbouwen
   • gezonde lucht in huis
   • combineren met vloerverwarming, warmtepomp of zonnepanelen
   • compacte apparaten in huis
   • voordelige aanschaf
   • weinig onderhoud

    Ik wil meer weten over een gasvrije woning

    Zoek niet verder als je een oplossing zoekt om een gasvrije woning te realiseren. Want met de elektrische cv ketel en elektrische boiler is het snel te doen.

    Online bestellen en meer informatie is te vinden via de link Elektrische cv ketel, DAT.