elektrisch-verwarmen

Hoe kan ik voordelig van het gas af ?

Van het gas af wordt dagelijks besproken in de kranten. Dit nu steeds vaker met de dreigingen vanuit de diverse landen en de kans dat Nederland ook daadwerkelijk van het gas afgesloten wordt. Het belang van van het gas af is niet meer iets wat alleen in Nederland speelt. Heel Europa kijkt naar alternatieven. Maar de oplossing is al reeds meerdere jaren aanwezig.

tablet, heating, man-2471184.jpg

Goedkoop van het gas af

Een elektrische cv ketel is een alternatieve verwarming en vervangt het verwarmingsdeel van de traditionele gas cv ketel. Hij is goedkoop in aanschaf en kan een op een verwisseld worden met uw oude gas cv ketel. Alle buizen in uw huis voor vloerverwarming kunt u gewoon weer gebruiken. Ook de radiatoren kunnen blijven zitten.

U hoeft alleen de cv ketel zelf om te wisselen en daar is weinig aanpassing voor nodig. Dus naast de lage aanschaf is het omwisselen ook nog erg goedkoop. Helemaal in verhouding met een warmtepomp waar iedereen het over heeft. Ook is de e-CV ineens een aantrekkelijk alternatief voor verwarmen nu de gasprijzen zo hoog zijn. Helemaal als u stroom over heeft met uw zonnepanelen.

Geen rookgasafvoer

Ook heeft de elektrische cv ketel geen rookgasafvoer. Hierdoor kan hij overal geplaatst worden want er hoeft geen afvoerbuis geplaatst te worden. Ook vind er geen verbranding plaats. Wat weer als voordeel heeft dat er minder onderhoud nodig is en er geen kans is op gevaarlijke gassen zoals koolmonoxide.

Eventueel kan de elektrische cv ook als hotfill worden gemonteerd. Hij staat dan op te warmen voor uw oude ketel. Deze krijgt het water dan al warm aangevoerd en hoeft dus niet op te warmen. U kunt dan wel het warm water gedeelte blijven gebruiken.

Warm water met een elektrische boiler of doorstromer

De elektrische cv is voor het verwarmen van een ruimte. Het warme water voor onder de douche of in de keuken kan men eenvoudig en goedkoop maken met een elektrische boiler of doorstromer.

Een boiler is een watervat met verwarmingselement die het water opwarmt. Een doorstromer daarentegen doet wat de naam al zegt. Het koude water wordt direct opgewarmd en gebruikt. Deze heeft dus geen opslag vat.